24 Eylül 2013 Salı

Hastanemizin olmayan personel tuvaleti kapanmıştır. İlçemiz sağlık düzenine yeni bir icraat.

- Personel tuvaletleri kapandı mı?
- Sedyenin yeri değişti mi?
- Çöpler uygun yerlere atılmış mı?
- Kapı geçiş yüksekliği ne kadar?
- Hastalara 15 dakikada bir memnun musunuz diye soruyor musunuz?
- SF değil serum fizyolojik yazılacak?
- Hasta için 1500 tane form dolduruluyor değil mi?

Bugün hastanemizi denetlemeye gelenlerin sorduğu sorular bunlar. Bizde dertlerimizi anlatalım dedik ama olmadı, söz hakkı bile verilmedi.

" Efendim kalp krizlerinde enterik kaplı aspirin vermek zorunda kalıyoruz, dispril vs aylardır yok. En basit kas gevşetici dahi şu anda acil servisimizde bulunmuyor. Aşı buzdolabımız aylardır alınacak alınmadı. Ben hekim olarak serviste eksik olan ilaçları annemin babamın üzerine reçete edip eczaneden getirtip hastalara kullanıyorum. Ateş ölçer bozuk onuda kendi imkanlarımızla aldık, bakalım birkaç haftaya satın alma halledecekmiş.  Bizim laboratuvarımızda hemogram cihazı günlerce çalışmaz, biyokimya bozulur yada kalibre değildir. Troponin bakamadığımız onlarca gün hatırlıyorum. Aspiratör en acil zamanda bozulur. Gecede 30 kez aşı dolabının ısısı düşer, kapısını açarız. Kadın doğum uzmanı yok, en basit doğum bile 85 kilometre öteye gidiyor. "

Biz bu imkansızlıklarda çalışırken tuvaletler ayrılmasın, hastalara sürekli ısmarlama bir yalakalık yapılsın diye bize diretmenizi biz anlayamadık. Bugün tuvaletin standartlarını denetleyen DOKTOR ünvanı taşıyan meslektaşımı görünce kendimden ve herkesin eskiden kutsal saydığı mesleğimden UTANDIM. Ben kendisinden bizim hizmet kalitemizi denetlemesini beklerdim.

Bu ilçeye hizmet gelmemesi için uğraşanlar inanınki çok ama çok başarılılar. Hasta , hastanemize girer girmez "hocam Balıkesir'e özel hastaneye mi gidelim?" diye soruyor. Önceden çok ama çok sinirlendiğim, hatta mesleğime hakaret olarak algıladığım bu lafı artık kanıksadım. Sadece "siz bilirsiniz" diyorum. 

Denetlemeye geliyorsunuz ama o kadar saygınız yok ki dediğiniz saatten 2 saat sonra buraya geliyorsunuz. İnsanlar tedirgin sizleri bekliyor. Son denetlemeniz de hekim ve hemşire arkadaşlarımı rencide ediyorsunuz, bizlere kalite adı altında müşahede ve reçete yazmayı öğretmeye kalkıyorsunuz. Hastalara çok ilaç kullanmayın , yalakalık ve güler yüz yeter diyorsunuz. Biz dağ başında hayvanların arasında büyümedik. Köylü amcanın, teyzenin derdini sizden bin kat daha iyi biliyoruz. Kuaförden çıkmışcasına gelip bizi kaliteniz ile taçlandırmak yerine gelirken bir ateş ölçer getirseydiniz keşke. Biz bugün size gösterdiğimiz her şeyi yapmacık yaptık. Bizim zaten personel tuvaletimiz yok. Hatta yeterli odamız yok ki tutup keyfi tuvalet yapalım. Biz size gösterdiğimiz yerlerde hastaya müdahale etmiyoruz çünkü orası çok dar. Siz hastaya ve tıbbi müdahaleye o kadar yabancısınız ki farkına bile varmıyorsunuz.  Ama denetleme için bir tiyatro hazırladık. Biz hala en temel  laboratuvar tetkiklerini kör topal yapıyoruz ama tabelalarımız , formlarımız hepsi tam. O baktığınız örnek müşahede formları da güzel hatırınız için yazıldı. Bizim 1 tane sekreterimiz 1 tane doktorumuz var, biz hala formlara serum fizyolojik yazmıyoruz SF yazıyoruz. Bizim sekreterlerimiz kravat, takım elbise ile 24 saat nöbet tutuyor ama benden size istihbarat arada bir ayakkabılarını çıkartıp ayaklarını havalandırıyorlar. Bence bu konuda da ayrı bir kamera sistemi ve inceleme komisyonu kurmanız lazım.  

Bizim hastanemizin başhekimi bugün hem ameliyathaneye hemde sizlere yetişmeye çalıştı. Aynı zamanda acildeki vakaları değerlendirdi. Allah rızası gözetip ailesi için harcaması gereken bütün vaktini de , sadece görünüşünü önemsediğiniz hastanemize harcıyor. Biz sizden sadece ekipman istiyoruz. Burada zaten kaliteli hekimler var. Tabii bunları biz neden dert ediyoruz ki, her şey düzelince maaşımız mı düzelecek sanki? Hayır tabii ki ama en azından yapmacık gülüşümüz samimi bir hal alacak.




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

PARA(L)EL OYUNLAR BUNLAR: BALIKESİR ESKİ VALİSİ AHMET TURHAN, İL ESKİ SAĞLIK MÜDÜRÜ DR. MUSTAFA ALP AKOĞLAN ve 50 bin PREZERVATİFİN ÖYKÜSÜDÜR.

24/09/2013 tarihinde adaletine güvenip Balıkesir Valisi Ahmet Turhan'a bir mail yazmıştım. "İlçemiz il merkezine 80 km . Sağlık ku...