27 Kasım 2013 Çarşamba

Tek Salak Biziz! Biz!

Aile Hekimleri Dernekleri Federasyon Başkanı demiş ki "Bir aile hekimini gündüz 1. basamakta, gece ise hiçbir altyapısı olmadan acil serviste hastaya tanı koyma ile görevlendirirseniz, hastanın hayatını tehlikeye atarsınız" 

Şimdi gülerim ben bu yoruma. Arkadaşım, tıp fakültesinden yeni mezun olmuş, bir ağrı kesicinin dahi adını tam yazamayan adamı acile atıyorsun , hasta hayatı riske girmiyor da aile hekimi nöbet tutunca mı riske girecek. Hadi onu da bir yana bırak madem acilde çalışan hekim çok riskli bir iş yapıyor , o zaman ben neden senden 4 - 5 kat daha az maaş alıyorum. 

Eylem yapıp , iş bırakması gereken bir grup varsa o da acil hekimleridir. Her gece anana sövecekler, tehdit edecekler sonrada döner sermayeden kocaman bir sıfır TL alacaksın. 

Sağlık çalışanları kadar kendini düşünen, örgütlü hareket edemeyen ve en vahimi de birbirlerinin kuyusunu kazan başka bir grup yoktur.

Adam müdürlükte oturacak ölüm bildirim formunun onay tuşuna basacak 2000 TL döner, aspiratör deyince aklına evdeki aspiratör gelen salağa denetim yaptıracaksın 2500 TL döner, araştırmacı unvanı verdiğin hayatında Meydan Larousse'dan dönem ödevi araştırmamış adama 1500 TL döner, makyaj güzellerine 2000 TL, lükse sefaya yemeli içmeli toplantıya dünya para harcayacaksın acilde çalışan doktoruna tabii sıfır kalır. 90 gün değil 180 gün çalışması da çıkarsanız bu sorunlar çözülmez.

2 yorum:

PARA(L)EL OYUNLAR BUNLAR: BALIKESİR ESKİ VALİSİ AHMET TURHAN, İL ESKİ SAĞLIK MÜDÜRÜ DR. MUSTAFA ALP AKOĞLAN ve 50 bin PREZERVATİFİN ÖYKÜSÜDÜR.

24/09/2013 tarihinde adaletine güvenip Balıkesir Valisi Ahmet Turhan'a bir mail yazmıştım. "İlçemiz il merkezine 80 km . Sağlık ku...