12 Ekim 2013 Cumartesi

Bayram Kredisi


Bayram geliyor diye yeni ayakkabıları ile uyuyan bu çocuğun duyduğu heyecanı duyan kaldı mı? Tatil köylerinde tam pansiyon konaklamalı, sms li bayramlaşma çağındayız artık. Bayramdaki tüm ihtiyaçlarımız için faizi düşük bayram kredileri alıp, kredi kartına 12 ay taksitle kurban kesiyoruz. Aslında hepimiz bu çocuğun duyduğu heyecanı ve uykusundaki huzuru arıyoruz. Tüm dostlarımın bayramı mübarek olsun, Allah kestiğiniz kurbanları kabul etsin.

10 Ekim 2013 Perşembe

Siz rızk veren misiniz ki rızk ile insan tehdit ediyorsunuz?

Her gün her yaşadığım olaydan ders aldım deyip sonrasında ders almamaktan artık bıktım. Görevimiz olmayan işleri yapıp sonrasında feryat etmekten bizde bıktık. İnsanlara değer vermek, topluma faydalı bir hizmet yapmak, insana ve sağlığına katkıda bulunmak vs... Tıp eğitimini gerçek hocalardan alan tüm meslektaşlarımız "hasta tedavi etmek mesele değil önemli olan hastalıkları önlemektir" sözünü mutlaka hatırlamaktadır. Hocalarımızdan öğrendiğimiz bu ahlaki kuralları da sonuna kadar uygulamaya çalışıyoruz.

Mesleğimizi icra ederken hevesimizin kırıldığı çok zaman oluyor. Dayak, ölümle tehdit ve daha akla gelebilecek her zorluğu yaşıyoruz. Çoğu zaman toplumun hizmeti hak etmesi gerektiğine inanıyorum. Yaşadığınız toplum kendine hizmet eden ile yalakalık edenin ayrımını yapamayacak kadar cahil ve kör bırakılmışsa işiniz gerçekten zor. Çıkar ilişkileri yumağının dışında kalmışsanız birde Allah rızası gözetiyor iseniz sizin toplum içinde saygınlık kazanma imkanınız yok demektir. Her seferinde "haklısın , yanındayız" diyenleri son anda yanında değilde karşında görmek, hayatta daha öğrenilecek çok şey olduğunu gösteriyor.

VIP hizmet sunmadığınız siyasi yönü olan köy muhtarından bile ölüm tehdidi alabilirsiniz. Kendi meslektaşları tarafından darağacına çıkarılmaya çalışılan, komik soruşturmalar ile istifaya zorlanan, siyasi bir kimlik yakıştırılıp mevcut düzende dışlanmaya çalışılan ve hatta mesleği elinden alınmaya çalışılan birisi olarak her defasında artık akıllandım diyorum ama yapılan haksızlıkları gördükçe kör şeytan olmak istemiyorum. Biz mesleğimizi sizin öğretmeye çalıştığınız gibi öğrenmedik. Her ambulans sesine koşmak , vazifemiz olmadığı halde yardım etmek bizim inancımız gereği yaptıklarımızdır. 

Sonuç olarak boşuna heveslenmeyin , biz kötü olanı örnek almıyoruz. Size inat akıllanmıyoruz. Doğru bildiklerimizi söylemek için unvana ve kaşeye de ihtiyaç duymuyoruz. Açtığınız soruşturmalardan helal kazancıma el koyacak dahi olsanız ben rızkın sadece ve sadece Allah'tan olduğuna inanıyorum. Siz el-Rezzak değilsiniz ki , rızkımın kesilmesi ile tehdit ediyorsunuz.


PARA(L)EL OYUNLAR BUNLAR: BALIKESİR ESKİ VALİSİ AHMET TURHAN, İL ESKİ SAĞLIK MÜDÜRÜ DR. MUSTAFA ALP AKOĞLAN ve 50 bin PREZERVATİFİN ÖYKÜSÜDÜR.

24/09/2013 tarihinde adaletine güvenip Balıkesir Valisi Ahmet Turhan'a bir mail yazmıştım. "İlçemiz il merkezine 80 km . Sağlık ku...