18 Aralık 2013 Çarşamba

Hastanemizin en önemli eksiği intaniye uzmanı idi.

Bu yazıyı hekim ve devlet memuru olarak değil, dedemi, eniştemi ve hiç görmediğim abimi hekimsizlik ve imkansızlık yüzünden Dursunbey'de kaybetmiş bir vatandaş olarak yazıyorum.

Sağlık Bakanlığı' nın açtığı 54. dönem zorunlu hizmet kurası ile sadece 1 tane uzman doktor gelecek. Yaklaşık 12 aydır kadın doğum uzmanı olmayan, laboratuvarı kör topal çalışan, hekimlerin sıkıntılarının merkezden görmezden gelindiği, hekimlerimizin merkezdeki meslektaşlarının kazançlarının yarısını bile alamadığı bir yere sizce hangi branşta doktor atanıyor bilin bakalım. İNTANİYE. Bilmeyenler için açıklayalım intaniye uzmanları , enfeksiyon hastalıkları ile uğraşırlar. Mikrobiyoloji laboratuvarlarında yapılan kültür ve antibiyotik duyarlılık testleri ışığında antibiyotik seçerek tedavi uygularlar.

Şimdi temel biyokimya laboratuvarı kör topal çalışan, mikrobiyoloji laboratuvarı ve ekipmanı olmayan bir hastaneye intaniye uzmanı neden atanır. Asıl önemli soru bu ilçenin intaniye uzman hekimine ihtiyacı olduğunu kim belirlemiştir. Bu yazıma açılacak soruşturma ve yiyeceğim fırça sonucunda "yeni hastanenin kadrosu için yapıldı" denilecektir. İyi de yeni hastane açılırken bu atanan arkadaş zorunlu hizmetini bitirmek üzere olacak. 43 bin nüfus barınan bir ilçede gebe takibi yapacak, acil durumlarda sezeryan yapacak bir tane bile kadın doğum uzmanı yok. Balıkesir Atatürk Devlet Hastanesinde 12 civarında kadın doğum uzmanı bulunurken ilçemizde sayı sıfırdır. Her gelen doğum vakası hastanemizden sevk edilmekte, acil hekimlerinin her vakada yüreği ağzına gelmektedir. Bu atama döneminde de kadın doğum uzmanı gelmediğine göre en az 4-5 ay daha kesin atama yapılmayacağı kesinleşmiş olmaktadır. 

Atanacak olan intaniye uzmanı hekimimiz laboratuvarsız ve imkansızlıklar içindeki bu hastanede günde en fazla 8-10 hasta muayene edecek, mesleki şevkini kaybedecektir. 
Yazımın başında da dediğim gibi abimi, dedemi ve eniştemi hekimsizlik yüzünden kaybeden birisiyim ve bu durum benim kanıma dokunuyor. Ülke kaynaklarının boş yere harcanması ve ilçeme hizmet gelmemesini eleştirmeye de soruşturma açacaksanız eyvallah.

1 yorum:

  1. of mehmet bey off siz doğru dersiniz de kimin umrunda senin abin ölmüş diğeri yaşamış. dursunbeyin ağalarının karnı tok sırtı pek olsunda ölen ölsün. sizin memleket sevdanız dursunbeylilere örnek olmalı. bu dediklerinizi kahve köşesinde söylemeye korkan bir halk var artık. allah sizin gibileri başımızdan eksik etmesin

    YanıtlaSil

PARA(L)EL OYUNLAR BUNLAR: BALIKESİR ESKİ VALİSİ AHMET TURHAN, İL ESKİ SAĞLIK MÜDÜRÜ DR. MUSTAFA ALP AKOĞLAN ve 50 bin PREZERVATİFİN ÖYKÜSÜDÜR.

24/09/2013 tarihinde adaletine güvenip Balıkesir Valisi Ahmet Turhan'a bir mail yazmıştım. "İlçemiz il merkezine 80 km . Sağlık ku...