14 Ekim 2014 Salı

Kesin...

21 gün boyunca Avşa adasında 24 saat görev yaptım.Yanıma verdiğiniz sağlık personelleri yıllardır enjektör tutmamış insanlardı. İstanbul'da özel hastanede çalışan bir kardeşimi yardıma çağırdım, sizin personel açığınızı da kendim kapattım. 1 yıldır yakamdan düşmediniz. Soruşturma - maaş kesintilerinden bıktım. Yine de yutkundum, çocuğum olacak , geçinmem lazım dedim. Yahu sizin beceriksizliğiniz yüzünden elimden kayıp giden insanlar oldu.
Mehmet SARI hakkında herhangi bir konuda tutanak tutulsun diye talimat verip mührü bile olmayan poliklinik defterine hasta kayıtlarını yazmadım diye soruşturma açtınız.
Kendi ilçemde 24 saat çalışmak istiyorum dedim, hatta yalvardım ebelerin eğitimine öğrenci olarak gönderdiniz.
*Hasta kayıt kabul işlemleri hekimin işi midir? Kesin maaşımı.
*Ben orada kendi çamaşırımı da kendim yıkadım. Ambulansın önüne astım diye de soruşturma bekliyorum.


*Gönderdiğiniz sağlık personelleri damar yolu açamadığı için damar yollarını da ben açtım. Elime eldiven giymedim çünkü göndermemiştiniz. Elime eldiven giymediğim içinde maaşımı kesin.
*Devlet memuru bile olmayan bir sağlıkçıyı yardıma çağırdım ve çalıştırdım. En güzel soruşturma konusu bundan çıkar bence.
* 3 gündür karın ağrısı çeken bir gebenin çocuğunu ve 60 yaşındaki bir amcayı imkansızlıklar yüzünden kaybettim. Vicdan azabı çekiyorum diye de soruşturma açabilirsiniz.
*Onlarca insana lokal anestezi yapmadan, eldivensiz ve muslukta yıkadığımız tıbbi malzeme ile dikiş atmak zorunda kaldım. Bu nedenle de maaşımı kesin .
* 3 aylık bir çocuğa ventolin nebülü IM olarak yaptık. Sağlık personelinin de suçu değil çünkü hayatında duymamış. Bence soruşturma açılmalı.
*Kalp krizi geçiren bir hastayı ambulans tekne çalışmadığı için saatlerce beklettim. Soruşturma açıp maaşımı kesmelisiniz.
*9 yaşında globa girmiş MS hastası çocuğa oksijen kanülünden sonda yapıp taktım. Niye sonda yoktu diye bana soruşturma açmalısınız.
*Sabah kahvaltımı kendimiz hazırladık , binanın gerçek sakinleri olan börtü böcek ile birlikte kahvaltı yaptık. Karıncalara kötü davrandım. Maaş kesintisi cezası bekliyorum sizden.
*Görevlendirmem olamamasına rağmen doğum olur diye ambulans tekneye fırtına da bindim. Binmem yasaktı. Açın soruşturmayı, kesin maaşımı.
*Akşama kadar Toplum Sağlığı Merkezi' nde facebook'a girmekten, işsizlikten bıktım. Maaşımı hak etmek için bir çok hastanın evine , köyüne gittim. Bu nedenle görev ve yetkilerimi aştım kesin maaşımı.
Bu arada bu kadar zulümden intihar ederek kurtuldum. 2 gün yoğun bakımda yattım. Onuda ustalıkla gizlediniz. Ona da soruşturma açın. Asıl bu sizin işinize gelir.
Arkadaşım siz başarılı olamadınız. Üzülerek söylüyorum ama ben şimdi daha da hırslıyım. Ben diyorum ki siz bu maaşın tamamını kesin ve rahatlayın.
Bu süreçte arkamda duran (!), bana destek olan (!) memleketimin ileri gelenlerine de teşekkür ederim.

PARA(L)EL OYUNLAR BUNLAR: BALIKESİR ESKİ VALİSİ AHMET TURHAN, İL ESKİ SAĞLIK MÜDÜRÜ DR. MUSTAFA ALP AKOĞLAN ve 50 bin PREZERVATİFİN ÖYKÜSÜDÜR.

24/09/2013 tarihinde adaletine güvenip Balıkesir Valisi Ahmet Turhan'a bir mail yazmıştım. "İlçemiz il merkezine 80 km . Sağlık ku...