25 Mayıs 2013 Cumartesi

Dr. Mehmet Ekinci Anısına

Dursunbey İlçe Sağlık Müdürlüğü ve Toplum Sağlığı Merkezi arşivi iyileştirme çalışmaları sırasında kayıtlarımızda,  1955 - 1980 yılları arasındaki evlilik muayenesi evraklarından edindiğimiz bilgiye göre Dursunbey'de Hükümet Tabibi olarak Dr. Mehmet EKİNCİ görev yapmıştır. Uzun yıllar Dursunbey'de tek Hükümet Tabibi olarak görev yapan Dr. Ekinci, Hicri 1332 Gelibolu doğumludur. Dursunbey'e bekar olarak gelen Ekinci Dursunbey Cebeci Mahallesi nüfusuna Kayıtlı Emine DUMAN hanım ile evlenmiştir. 

Hastalık Avcıları Projemiz

Çok kısa süre içerisinde planlanıp ülkemizde ilk kez Dursunbey'de uygulanacak olan "Hastalık Avcıları" projemiz başlatmış bulunuyoruz. Kalp - damar hastalıkları , diyabet ve obezitenin toplumda görülme sıklığının artması ile devlet dairelerinde, okullarda ve sokaklarda tansiyon, kan şekeri ve nabız ölçümlerine başlıyoruz. Vücut kitle indeksi riskli olan vatandaşlarımızı sağlıklı yaşam ve diyet konusunda ekiplerimiz bilgilendirecektir. 

Adliye Sarayı'ndan başladık hastalık avına , sayın kaymakamız Yaşar AKSANYAR ve savcılarımızın sağlık durumlarını kontrol etik ve desteklerini aldık. Dursunbey merkezde kahvehanelerde sağlık taramalarımız aynı gün öğleden sonra devam ettik. 10.04.2013 Çarşamba günü ekiplerimiz bayanların günlerine katılarak sağlıklı beslenme ve diğer sağlık konularında bilgilendirme yaptılar.

PARA(L)EL OYUNLAR BUNLAR: BALIKESİR ESKİ VALİSİ AHMET TURHAN, İL ESKİ SAĞLIK MÜDÜRÜ DR. MUSTAFA ALP AKOĞLAN ve 50 bin PREZERVATİFİN ÖYKÜSÜDÜR.

24/09/2013 tarihinde adaletine güvenip Balıkesir Valisi Ahmet Turhan'a bir mail yazmıştım. "İlçemiz il merkezine 80 km . Sağlık ku...