25 Mayıs 2013 Cumartesi

Dr. Mehmet Ekinci Anısına

Dursunbey İlçe Sağlık Müdürlüğü ve Toplum Sağlığı Merkezi arşivi iyileştirme çalışmaları sırasında kayıtlarımızda,  1955 - 1980 yılları arasındaki evlilik muayenesi evraklarından edindiğimiz bilgiye göre Dursunbey'de Hükümet Tabibi olarak Dr. Mehmet EKİNCİ görev yapmıştır. Uzun yıllar Dursunbey'de tek Hükümet Tabibi olarak görev yapan Dr. Ekinci, Hicri 1332 Gelibolu doğumludur. Dursunbey'e bekar olarak gelen Ekinci Dursunbey Cebeci Mahallesi nüfusuna Kayıtlı Emine DUMAN hanım ile evlenmiştir. 


İlçe Sağlık Müdürü olarak uzun yıllar ilçemize hizmet vermiş değerli büyüğümüzün adını yaşatmak için ismini toplantı ve eğitim salonumuza veriyoruz. Dursunbey Belediyesi Eski Başkanlarından Mehmet YARMA beyden keyifle dinlediğimiz anılar sağlık sistemimizin hizmet noktasında nereden nereye geldiğini bizlere gösterdi. Arşiv çalışmalarımızı ilerleterek, zamanında ilçemize önder olmuş , Dr. Ekinci adına 14 Mart 2014 tarihinde  kitap yayınlama çalışmalarına başlayacağız.









Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

PARA(L)EL OYUNLAR BUNLAR: BALIKESİR ESKİ VALİSİ AHMET TURHAN, İL ESKİ SAĞLIK MÜDÜRÜ DR. MUSTAFA ALP AKOĞLAN ve 50 bin PREZERVATİFİN ÖYKÜSÜDÜR.

24/09/2013 tarihinde adaletine güvenip Balıkesir Valisi Ahmet Turhan'a bir mail yazmıştım. "İlçemiz il merkezine 80 km . Sağlık ku...