27 Ağustos 2013 Salı

Ankara İzlenimleri 1.Gün


Rahmetli Kemal SUNAL'ın son filminde trende bir kompartman insan "Ankara Ankara güzel Ankara , Seni Görmek İster Her Bahtı Kara" nakaratını tekrar ediyordu. Dün Ankara yolunda iken önce bu şehirde geçen 2 yıl öğrencilik hayatım, anılarım ve sonrada o nakaratı söyleyen insanların sahnesi gözümün önüne geldi. Soğuğu keskin, yazları kavurucu olan bu orta Anadolu şehri başkent olmanın ağırlığından mıdır bilinmez hep "gri şehir" olarak dillendirilmiş. Geçen 10 yıla rağmen insanı yutacakmış gibi yükselmiş alışveriş merkezleri hariç herşey aynı ve yerli yerinde duruyor.

Ankaray yine kalabalık, Kızılay meydanı yine hareketli. Kızılay'ın eski günleri gitmiş büyük alışveriş merkezleri yükselmiş. Termosta çay satan çaycıların nesli tükenmiş, her köşe başına Starbucks kahvehaneleri açılmış. Ongunlar sokağın kitapçıları artık LYS, DGS, ALES, KPSS kitap satıcısı haline gelmiş. Karanfil sokakta kaldırımlara oturup ülke siyasetini tartışan gençler yerine iphone' u ile uygulama yükleme yarışında bir gençlik yerini almış. Ongular sokağının sonundaki madenci heykeline sprey boyalar ile neler yazılmış neler. 

TBMM'ne Dikmen kapısından yapılan ziyaretçi girişleri elektronik kartlı geçiş şekline çevrilmiş. Öğrencilik yıllarımız bu bölgede geçmiş olmasına rağmen ilk kez ziyaret etme fırsatı bulduğum Millet Meclisimiz devasa bir yapı. Yüksek mermer sütunlar karşısında aslında vatandaş olarak ne kadar aciz olduğumuz kanısına varıyorsunuz önce. Meclis toplantı salonu girişinde o kadar aciz olmadığınızı "Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir" yazısı size hatırlatıyor. Milletvekillerinin olduğu bölümler tatil nedeniyle çokta yoğun değil, ancak hala çalışan vekillerimizde mevcut.

Birçok küçük ilçenin ileri gelenlerini mecliste görmeniz mümkün.  TBMM ziyaretçi kartlarını göğüslerine takıp hatıra fotoğrafları çektiriyorlar. Amaçları sadece hatıra fotoğrafı mıdır? Cevabı yine rahmetli Kemal SUNAL'ın  "Zübük" filminde gizli.

Biz bir kez daha tekrar edelim.

 "Ankara Ankara güzel Ankara , Seni Görmek İster Her Bahtı Kara"






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

PARA(L)EL OYUNLAR BUNLAR: BALIKESİR ESKİ VALİSİ AHMET TURHAN, İL ESKİ SAĞLIK MÜDÜRÜ DR. MUSTAFA ALP AKOĞLAN ve 50 bin PREZERVATİFİN ÖYKÜSÜDÜR.

24/09/2013 tarihinde adaletine güvenip Balıkesir Valisi Ahmet Turhan'a bir mail yazmıştım. "İlçemiz il merkezine 80 km . Sağlık ku...