30 Aralık 2013 Pazartesi

Özür dilerim

Tarih 16 Ağustos 2013 Dursunbey Panayırında Stant açıp halkımıza hastanemize Eylül Ekim aylarında gelecek olan plazmakinetik cihazını tanıtıyoruz. Vefakar başhekimimiz Haluk bey'in gözlerinden heyecanı belli oluyor. Artık prostat ameliyatları hastanemizde yapılabilecek. Manisa'dan gelen bir pazarcı "ben ameliyatımı burada olurum, ne gerek var çok yoğun devlet hastanelerine" diyor. Özel hastaneye gitmeyelim o zaman diyerek sevinen Dursunbey halkına randevular verdik. 2014' e giriyoruz neredeyse üroloji uzmanımızın hizmet süresi bitecek.

Ben o gün insanlara yalan söylediğim için utanıyorum. Özür dilerim.

26 Aralık 2013 Perşembe

3. sınıf insanız

Biz 3.sınıf insan muamelesi gören Dursunbey halkına birileri bu durumu izah etsin. Devlet memurusun sus diyenler;

"Hastane acil servisinde göğüs ağrısı olan , kalp krizi şüphesi olan hastaya 24 tanesi 1,25 TL olan aspirini bulup vermemiş bir hekim olarak uykum kaçıyor" 

1,25 TL sadece 1,25 . Eczaneden istiyoruz kendimize reçete ederiz diye. Eczacı gerek yok hocam diyor sadece 1,25 hayrımız olsun.

"Sağlık Meslek Lisesi öğrencilerinin okulsuzluk ve öğretmensizliği kanıma dokunuyor"

Okul müdürümüz Ahmet Hoca , Hastane Başhekimimiz Haluk bey elinden geleni yapıyor, tırnaklarıyla kazıyor. Her şeyimiz tammış gibi sisteme pamuk ipliği ile bağlı acil doktorlarımızı İvrindi Devlet Hastanesine 9 gün görevlendirmek hangi mantık ile açıklanabilir. Allah sizi ıslah etsin, vicdan sahibi yapsın. 


http://www.haberdenhaber.com/dursunbey/dursunbey-saglik-meslek-lisesi-hem-cokuyor-hem-usuyor-h148238.html

23 Aralık 2013 Pazartesi

Dursunbeyli Sarıkamış Şehitlerimiz

Bugün 23 Aralık Sarıkamış şehitlerimizi unutmayalım. Dualarımız onlarla.

Çatalçam köyüne kayıtlı Dilsizoğulları lakaplı Mustafa oğlu Er İsmail
Balat merkeze kayıtlı Mahmut oğlu Teğmen Kamil Efendi 

adını bulabildiğimiz ilçemiz nüfusuna kayıtlı Sarıkamış şehitlerimizdir.


Bu yüzle mi çıkacaksın Allah’a , Vallahi yanarsın nara doktor bey

Bizim memleketimizde insanlar bıyık - sakal şekillerine, saçlarının boyuna ve dinledikleri şarkılara göre siyasi olarak sınıflandırılır. Söylemleri, düşünceleri ve fikirleri çokta önemli değildir. Aşık Mahzuni' nin bu parçasını tüm siyasi kaygılarımızı bir yana bırakarak dinleyelim. Özellikle de siz sayın meslektaşlar.



Avrat yeğin sayrı, benim karnım aç
Keyf için gelmedik bura doktor bey
Fukara harcından yaz da bir ilaç
Olsun derdimize çare doktor bey

Tama vatandaşık, gardaşık tama…
Böyle pahalı mı adam adama
Geldik ta sabahtan kaldık akşama
Yarına mümkün mü sıra doktor bey

22 Aralık 2013 Pazar

Japonya' ya Ayak Basan İlk Dursunbeyli Ahmetlerin Hikayesi

Ertuğrul Fırkateyni ,  1883 yılında Sultan Abdülaziz döneminde denize indirilmiştir. 1887 yılında II. Abdülhamid'e Japon hükümdarı Komeii tarafından bir heyet gönderilmiş ve bir kısım ticari anlaşma yapılıp padişahımıza hediyeler sunulmuştur. 1889 yılı Temmuz ayında iade-i ziyaret için Ertuğrul Fırkateyni Japonya'ya doğru yola çıkar ve tam 11 aylık bir seyahat sonunda 7 Haziran 1890 tarihinde Japonya Yokohoma limanına yanaşır. Japon hükümdarının muhteşem bir karşılaması ile mürettebat misafir edilir. Bu mürettebatta genç bir teğmen olan Salih oğlu Ahmet Emin ve Mızıkacı Çavuş Hasan oğlu Ahmet ' de vardır. Ahmet Emin ve Hasan oğlu Ahmet Balıkesir Dursunbey (BALAT) nüfusuna kayıtlıdır. Teğmen Ahmet Emin ve Hasan oğlu Ahmet  belki de Japonya topraklarına ayak basmış ilk Dursunbeylilerdir.



16 Eylül 1890 da dönüş yolculuğunda tayfundan kurtulamayan Ertuğrul Fırkateyni batar ve hemşehrilerimiz  dahil tüm mürettebat şehit olur. Şu anda Japonya' da yaptırılan anıtta hemşehrilerimiz dahil tüm mürettebatın isimleri anıt mezarda yer almaktadır. I. ve II. Dünya savaşlarında , Çanakkale Savaşlarında ve terör olaylarında yitirdiğimiz birçok Dursunbey'li şehidimizi hatırlamıyoruz. Ben sadece en eski yazılı kayıtlardan 2 şehidimizin öyküsünü kısaca derledim. İlçemizde bu konuda yapılacak bir araştırma tarihimize ışık tutacaktır.
Dr. Mehmet SARI



18 Aralık 2013 Çarşamba

Hastanemizin en önemli eksiği intaniye uzmanı idi.

Bu yazıyı hekim ve devlet memuru olarak değil, dedemi, eniştemi ve hiç görmediğim abimi hekimsizlik ve imkansızlık yüzünden Dursunbey'de kaybetmiş bir vatandaş olarak yazıyorum.

Sağlık Bakanlığı' nın açtığı 54. dönem zorunlu hizmet kurası ile sadece 1 tane uzman doktor gelecek. Yaklaşık 12 aydır kadın doğum uzmanı olmayan, laboratuvarı kör topal çalışan, hekimlerin sıkıntılarının merkezden görmezden gelindiği, hekimlerimizin merkezdeki meslektaşlarının kazançlarının yarısını bile alamadığı bir yere sizce hangi branşta doktor atanıyor bilin bakalım. İNTANİYE. Bilmeyenler için açıklayalım intaniye uzmanları , enfeksiyon hastalıkları ile uğraşırlar. Mikrobiyoloji laboratuvarlarında yapılan kültür ve antibiyotik duyarlılık testleri ışığında antibiyotik seçerek tedavi uygularlar.

Şimdi temel biyokimya laboratuvarı kör topal çalışan, mikrobiyoloji laboratuvarı ve ekipmanı olmayan bir hastaneye intaniye uzmanı neden atanır. Asıl önemli soru bu ilçenin intaniye uzman hekimine ihtiyacı olduğunu kim belirlemiştir. Bu yazıma açılacak soruşturma ve yiyeceğim fırça sonucunda "yeni hastanenin kadrosu için yapıldı" denilecektir. İyi de yeni hastane açılırken bu atanan arkadaş zorunlu hizmetini bitirmek üzere olacak. 43 bin nüfus barınan bir ilçede gebe takibi yapacak, acil durumlarda sezeryan yapacak bir tane bile kadın doğum uzmanı yok. Balıkesir Atatürk Devlet Hastanesinde 12 civarında kadın doğum uzmanı bulunurken ilçemizde sayı sıfırdır. Her gelen doğum vakası hastanemizden sevk edilmekte, acil hekimlerinin her vakada yüreği ağzına gelmektedir. Bu atama döneminde de kadın doğum uzmanı gelmediğine göre en az 4-5 ay daha kesin atama yapılmayacağı kesinleşmiş olmaktadır. 

Atanacak olan intaniye uzmanı hekimimiz laboratuvarsız ve imkansızlıklar içindeki bu hastanede günde en fazla 8-10 hasta muayene edecek, mesleki şevkini kaybedecektir. 
Yazımın başında da dediğim gibi abimi, dedemi ve eniştemi hekimsizlik yüzünden kaybeden birisiyim ve bu durum benim kanıma dokunuyor. Ülke kaynaklarının boş yere harcanması ve ilçeme hizmet gelmemesini eleştirmeye de soruşturma açacaksanız eyvallah.

11 Aralık 2013 Çarşamba

Bedava mı yapıyorsunuz? Demeyin

112 fedakarlıktır. Bedava mı yapıyor diyenlere hayat kurtarmak için hayatınızı tehlikeye attınız mı? diye sorarım ben.

1 Aralık 2013 Pazar

Zihniyet + imkan = başarı

Dr. Ted Rummel bir ortopedi uzmanı. Belden aşağısı felç olan Rummel kendisi için özel dizayn edilmiş tekerlekli sandalyesi ile ameliyat yapmaya devam ediyor. İnsana sadece insan olduğu için değer veren bir yönetim tabii ki dünyanın lideri olacaktır. Siyasi görüşe, dünya görüşüne bakmadan işi ehline veren zihniyet takdiri hak ediyor.




PARA(L)EL OYUNLAR BUNLAR: BALIKESİR ESKİ VALİSİ AHMET TURHAN, İL ESKİ SAĞLIK MÜDÜRÜ DR. MUSTAFA ALP AKOĞLAN ve 50 bin PREZERVATİFİN ÖYKÜSÜDÜR.

24/09/2013 tarihinde adaletine güvenip Balıkesir Valisi Ahmet Turhan'a bir mail yazmıştım. "İlçemiz il merkezine 80 km . Sağlık ku...