7 Haziran 2013 Cuma

Çocuklarda diş çıkarma ve ateş - Video



Çocuklarda 2 ay ile 12 ay arasında değişen sürelerde diş çıkarma görülebilir. Ortalama 7. Aylarda görülen diş çıkarma sırasında çocuklarda üst solunum yollları enfeksiyonlarına benzer hastalık tabloları oluşabilir. Diş çıkarma zamanı genetik bir durumdur ve anne – babanın diş çıkarma süreleri ile uyumludur. Anne ve babalar için sıkıntılı bir süreç olarak bilinen bu süreçte bir çok klinik tablo ortaya çıkabilir. 

Genellikle diş etlerinde oluşan ağrı nedeniyle bebekler huzursuz olurlar. Beslenme ve uyku düzenleri bozulur. Diş çıkarma ile ağızda salya salgısı artar ve ağız çevresinin sürekli  ıslak kalması nedeniyle kızarılıklıklar oluşabilir. Diş çıkarma ve ateş arasında çokta anlamlı bir birliktelik yoktur. Ancak çocuk beslenme düzeninin bozulması vb. Nedenlerden dolayı viral enfeksiyonlara dirençsiz hale gelir. Bu gibi durumlarda doktorunuzun önereceği dozlarda parasetamol içeren şurupları kullanabilirsiniz.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

PARA(L)EL OYUNLAR BUNLAR: BALIKESİR ESKİ VALİSİ AHMET TURHAN, İL ESKİ SAĞLIK MÜDÜRÜ DR. MUSTAFA ALP AKOĞLAN ve 50 bin PREZERVATİFİN ÖYKÜSÜDÜR.

24/09/2013 tarihinde adaletine güvenip Balıkesir Valisi Ahmet Turhan'a bir mail yazmıştım. "İlçemiz il merkezine 80 km . Sağlık ku...